Vaihtoehtoja valkoisille seinille

Valkoiset seinät, uhka vai mahdollisuus? Riippuu vastaajasta. Jos valkoiset seinät kyllästyttävät, tai haluat niiden kaveriksi potkua, tässä postauksessa väriläiskiä Porin Asuntomessuilta 2018.  Sinällään asuntomessukodeissa ei kautta linjan ollut isoja väriläiskiä, mutta onneksi sitäkin kivempiä yllätyksiä siellä täällä.


Isokuvioisia tapetteja oli muutamassa kohteessa. Vihreä väri tekee nyt nousuaan, joten oli ilahduttavaa nähdä että se toimii myös isokuvioisissa tapeteissa. Erityisen kauniisti kuviollinen tapetti istuu keittiön seinään. Vihreä on rauhoittava väri, kaikissa eri variaatioissaan. Sitä kannattaakin suosia tiloissa, joissa on kiire pinnassa ja/tai halutaan viettää aikaa yhdessä tai yksin rentoutuen. Vihreää oli messuilla myös maalattuna pintana. Vihreä sopii valkoisen kanssa, jolloin vaikutelma on hyvinkin raikas, mutta myös eri sävyisten puukalusteiden kanssa.Murrettuja värejä näki messuilla erityisesti makuuhuoneissa. Useassa makuuhuoneessa somistetyynyt olivat vanhaa roosaa, kaverinaan harmaata. Murretut sävyt sopivat myös seiniin. Yksin tai yhdessä jonkin toisen värin kanssa. Taitava maalari tai innokas kokeilija tekee oman uniikin seinäpintansa erilaisilla maaleilla, teloilla ja sudeilla. Lopputulos on aina uniikki.Tyylikäs ja levollinen kokonaisuus syntyy yhden värin suosimisesta seinissä. Kyse voi olla ns. tehosteseinästä. Tehosteseinä esimerkiksi keittiön kaappien takana tekee tilasta mielenkiintoisemman ja nostaa keittiökalusteet omalla tavallaan hienosti esille. Kun väri kyllästyttää, voi sen aina vaihtaa.

Harmaa on aina tyylikäs. Erityisesti puun eri sävyjen kanssa. Kun valitset harmaata sävyä, pohdi mihin tilaan sävy tulee, mikä on sen valaistus. Katsele harmaan eri sävyjä eri valaistusolosuhteissa. Harmaa taittaa herkästi joko mudan ruskeaan tai liian siniseen. Se saattaa harmittaa, jos et ole hakenut sinistä tai saven sävyjä seiniisi. Valkoisille seinille  turvallinen vaihtoehto ovat puolestaan beigen eri sävyt. 
Lastenhuoneiden kaaosta voi hämätä silmällä valitsemalla seiniin katseenvangitijaksi isokuvioisen lapsen näköisen tapetin. Tapettivalinnassa kannattaa kuitenkin pohtia, kuinka pitkään tapettia jaksaa katsoa. Jos ekaluokkalainen on nyt heppahullu, kymmenvuotiaana asia voi olla toisin. Jos tapettia jaksaa vaihtaa usein, ongelmaa ei toki ole, mutta monesti ne kodin pintaremontit ovat (jopa pienet sellaiset) pitkällisiä projekteja.
 

Lopuksi vielä makupala seinästä, joka varmaan jakaa mielipiteitä. Tässä messukodissa samaa puupintaa oli runsaasti. Rohkea pintavalinta, joka ei ole kaikkien makuun.Mikä on oma seinäsuosikkisi juuri nyt? Entä vastaavasti, minkälaista seinää et ikinä itsellesi haluaisi?