Mitä tila kertoo

On vaikea olla ihastelematta sisustuslehtien kuvia virheettömistä kodeista. Mutta miltä oikeasti tuntuisi asua tilassa, jossa kaikki asiat on laskelmoidusti juuri oikeassa asennossa, oikeaan suuntaan valoon nähden...Itse kiinnitän tilaan saapuessani huomiota siihen ensivaikutelmaan, mitä se tila minulle kertoo. Sotkuisuus tai pölypallot eivät haittaa, sillä ensisilmäyksellä harvemmin niitä edes huomaa. Yritän aina aluksi vieraassa tilassa hahmottaa sen tilan "sitä juttua". Jokaisessa tilassa on joku paras piirre, joka tekee tilasta uniikin.

Alakuvassa se jokin juttu on omaan silmääni ainakin takaseinän holvimaisuus ja pylväät. Jos seinä olisi täysin suora ja valkoinen, ei tila olisi katsojan silmään niin arvoituksellinen. Kuvassa ruskea on se väri, joka sitoo ison tilan elementtejä toisiinsa: nojatuoli, tyynyt ja kukkaruukut ovat kaikki samaa sävyä. 

Koska pitkään on vallalla ollut valkoisen ihannoiminen sisustuksessa, leikitellään ajatuksella että kaikki tilan istuinkalusteet olisivat valkoisia. Minkäläinen tila silloin olisi? Vaikutelma olisi ainakin kylmempi, tila saattaisi myös näyttää kolkolta, kun kaikki on samaa sävyä. Huomaa muuten, kuinka hienosti kasvit tuovat tilaan sitä jotakin. Ne ovat melko huomaamattomat, mutta ilman niitä tilan kaikki elementit olisivat melko samalla tasolla. Viherkasvit antavat kuvan tilaan mukavaa korkeusvaihtelua.

Tervetuloa seuraamaan minua myös instagramiin nimellä muotojamiljoo

Kuva: Pixabay